Енергийна независимост и национална сигурност

 

Водосвет за работещите в Предприятие Материално-техническо снабдяване

Публикувано на 22.10.2008

Тържествен водосвет  за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион на 21 октомври в Мини Марица-изток ЕАД. Два дни след като българската православна църква почита паметта на закрилника на всички българи- св. Иван Рилски- владиката благослови работниците и служителите на Предприятие Материално -техническо снабдяване, които наброяват 100 души- и освети традиционен български курбан за здраве. На тържеството присъства мениджърският екип на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Предприятие Материално -техническо снабдяване е едно от предприятията, включени в структурата на Мини Марица-изток ЕАД. От началото на тази година дейността му беше основно реорганизирана- материално-техническите снабдявания на останалите поделения на дружеството бяха включени в състава му, за оптимизиране на доставките с материали , осигуряващи нормалния ритъм на производствената дейност и за повишаване на ефективността на работа. Предприятието заема все по-ключова позиция в структурата на дружеството.

Освен с навременното и качествено осигуряване на необходимите ресурси за текущите и основни ремонти и поддържането на тежката минна техника и на транспортната механизация МТС разполага и с Химическа лаборатория. Тя осъществява  анализ и входящ контрол на горива, масла и грес, съгласно изискванията на международните стандарти БДС EN ISO/IEC 17025:2005 и ISO 9001:2000.