Енергийна независимост и национална сигурност

 

Високопоставена визита в „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 29.09.2010

Генералният секретар на Европейската асоциацията за въглища и лигнити EURACOAL Брайън Рикетс беше на официално посещение в „Мини Марица-изток”.

Изпълнителният директор Тодор Тодоров запозна госта с дейността на компанията и с нейните основни характеристики и представи управленската философия на дружеството за постигане на положителни резултати.

След презентация на „Мини Марица-изток” на експертно ниво, от своя страна г-н Брайън Рикетс направи виртуална разходка из историята и настоящето на EURACOAL, нейната мисия и роля за устойчиво развитие на въглищния бранш в Европа.

Следобедната програма на госта беше отредена за посещение на работни площадки. Той разгледа с интерес добивните дейности, работните бордове и тежкото минно оборудване в рудник „Трояново 3”. Г-н Рикетс сподели, че е останал запленен от картината на минната панорама и от суровата красота на пейзажа. „Допълнителен щрих в тази панорама придават и рекултивираните терени” , допълни той.

Г-н Брайън Рикетс каза в заключение, че е изключително впечатлен от стила и резултатите в „Мини Марица-изток” и нареди компанията до най-големите германски фирми в бранша. В рамките на своето първо посещение като Генерален секретар на EURACOAL той остана удовлетворен от публичната визия на мините – един от влиятелните членове на Асоциацията за въглища и лигнити в Европа.