Енергийна независимост и национална сигурност

 

Шест златни медала за „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 29.09.2008

От 24 до 28 септември в курорта „Албена” се проведе Шестата национална работническа спартакиада на енергетиците в България. 1 200 представители на най-големите компании в енергетиката се състезаваха в 16 спорта. Заедно с участниците от „Мини Марица-изток” ЕАД, АЕЦ - Козлодуй, НЕК, ТЕЦ „Варна” и електроразпределителните дружества, се състезаваха и отбори от Русия и Румъния.

Спортистите на „Мини Марица-изток” ЕАД завоюваха шест златни медала в дисциплините футбол - жени, бридж - мъже, шахмат - жени, баскетбол - жени, тенис на маса – мъже и ориентиране над 35 години. Прави впечатление, че в някои от тези спортове, състезателите на дружеството успяват да изместят от първите места традиционни шампиони.

Сребърен медал спечели отборът ни по ориентиране до 35 години. Бронзовият медал, който завоюваха на Албена мъжете от футболния ни тим, им гарантира класиране и за държавното работническо първенство по футбол.

Колекцията от завоевания на „Мини Марица-изток” ЕАД беше украсена и с купите по „феърплей” за теглене на въже и дартс.

Сред индивидуалните постижения, абсолютни шампиони станаха нашите тенисисти на маса – мъже, като заеха първо, второ и трето място. Имаме и още две златни постижения в индивидуалното класиране - за женския шахмат и за ориентирането  над 35 години.

Шестата спартакиада в Албена беше тържествено закрита от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.