Енергийна независимост и национална сигурност

 

Съпричастност и отговорност в тежките зимни условия

Публикувано на 14.02.2012

„Мини Марица-изток” се включи в кампанията в подкрепа на пострадалите от наводненията в страната и призовава към съпричастност персонала на дружеството в тежката ситуация за хората. От рудник "Трояново-3" изпратиха за село Бисер 2000 бутилки минерална вода по 1,5 л.

Въпреки кризисната обстановка, още в разгара на стихията Рудник "Трояново-3" изпрати автомобил на противопожарна охрана за отводняването на дворове и къщи в другото засегнато от бедствието село Обручище. Със съдействието на хора и техника от рудника са спасени, евакуирани и транспортирани петима души от селото. С верижна машина МТЛБ е оказана помощ на закъсали тежкотоварни автомобили, натоварени с инертни материали - предназначени за отстраняване на аварията по ж.п. линията ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 3” ЕАД – „Брикел” ЕАД.

Съгласно протокол между община Гълъбово и рудника е почистен пътят за селата Помощник и Овчарово до разклона за град Харманли и до хижа Главан.

Още в първите дни на националната кампания „България е с вас” ръководството на въгледобивната компания се включи в инициативата и призовава към съпричастност персонала на дружеството в тежката ситуация за хората, всеки който желае да изпрати дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE. (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната). Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.

„Мини Марица-изток” ЕАД изпълнява своевременно и Съвместния план за предоставяне на сили, средства и техника за спасителни и неотложни аварийно възстановителни работи на територията на област Стара Загора в тежките зимни условия.