Енергийна независимост и национална сигурност

 

Професионални отличия за специалисти на „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 25.06.2018

Инж.  Иван Иванов, ръководител на отдел ”Електрооборудване” в „Мини Марица-изток” ЕАД, е отличен със званието “Енергетик на годината” за 2018 г. от Българската браншова камара на енергетиците (ББКЕ).  Грамота и плакет се присъждат за ползотворната и дългогодишна работа в областта на енергетиката в Република България, за постигнати високи производствено-икономически резултати и активната му работа като член на ББКЕ. Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов благодари на Иван Иванов за професионализма и добрата работа през годините.

Наградите „Енергетик на годината” се връчват от управителния съвет на браншовата камара ежегодно по случай Деня на енергетика и отразяват признанието на професионалната общност към изявени специалисти. Тази година отличията бяха обявени по време на конференция, посветена и на двайсет и петата годишнина от основаването на ББКЕ.

Инж. Иван Иванов е ръководител на отдел „Електрооборудване” в „Мини Марица-изток” ЕАД от 2015 г., а целият му трудов стаж е свързан с въгледобивното дружество. Професионалната му биография започва през 1992 г., когато постъпва на работа като електрошлосер в рудник „Трояново-3”. През 1995 г. става началник на участък „Електролаборатория”, а през 2002 г. оглавява отдел „Енергиен”в същия рудник и остава на тази позиция до 2015 г.

Почетни плакети за цялостен принос  са присъдени от ББКЕ на специалистите енергетици, работили дълги години в „Мини Марица-изток” ЕАД Велизар Вълчев и Йордан Тенев.