Енергийна независимост и национална сигурност

 

През първата неделя на месец август се отбелязва Денят на железничаря

Публикувано на 31.07.2015

127 години БДЖ

Професионалният празник на българските железничари се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията да се чества Денят на железничаря датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалния празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на м. август през далечната 1888 г. железопътната линия Цариброд София Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници.

Историята на българската железница е богата на постижения, предизвикателства и трудни моменти, но тя най-вече е богата с хора, които са отдавали най-доброто от себе си за развитието на железопътния транспорт. Днешните български държавни железници помнят с признателност всички знайни и незнайни железопътни работници, които със своя принос са дали тласък на железницата да върви напред.

Hай-важният капитал на българската железница оставате вие железопътните работници, които всеки ден осигурявате безопасността и безпроблемното придвижване на пътници и товари през нашата страна.

Благодарим на всички работници и служители от дружеството за добрата работа, отговорното изпълнение на служебните задължения и личния принос на всеки един към общите усилия за преодоляване на затрудненията, пред които се изправяме. Нека проблемите за разрешаване, с които всеки от вас се сблъсква в ежедневната си работа, ви направят по-мъдри и нека трудностите, които преодолявате, ви направят по-силни!

Авторитетът на българския железничар се гради във всеки един миг от работното ежедневие!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!