Енергийна независимост и национална сигурност

 

Празнуваме Деня на миньора

Публикувано на 18.08.2008

Началото на тържествата по случай професионалния празник на миньорите беше сложено на 14 август с изложба на художничката Росица Попчева. 17 специално подбрани платна украсиха фоайето на административната сграда на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Утрото на 15 август беше посветено на полагане на венци и цветя пред паметника на Св. Иван Рилски в Раднево. Веднага след това беше даден старт на спортните игри на градския стадион.

Победители и победени, служители и много гости на дружеството препълниха по обед парка на Раднево. За всички имаше място, храна и напитки под опънатите тенти. Точно в 12.00 часа „Фамилия Тоника” откри градинското парти в чест на Деня на миньора. За празника имаха дял и изпълненията на Веселин Маринов и фолклорен оркестър „Лира”.

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД инж. Иван Марков и кмета на Раднево Нончо Воденичаров поздравиха присъстващите.

И както повелява традицията, бяха раздадени много награди – за отлична работа и за спортни постижения.

Награди за Деня на миньора получиха:

-          колективът на багер SRs 1200 № 233 в участък „Добив”, рудник „Трояново-север” – грамота и 800 лева за сигурност на доставките към консуматорите;

за постигнати най-високи резултати в откривните работи:

-          колективът на участък „РТНК-5”, рудник „Трояново-3” – грамота и 1900 лева – за голяма ГТЛ 2250

-          колективът на участък „РТНК-1”, рудник „Трояново-3” – грамота и 800 лева – за малка ГТЛ 1800

за постигната най-висока часова производителност:

-          колектива на участък „РТНК-1”, рудник „Трояново-3” – грамота и 800 лева.