Енергийна независимост и национална сигурност

 

Посещение на министъра на труда и социалната

Публикувано на 12.02.2010

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов  се срещна с мениджмънта и с представители на синдикалните организации на "Мини Марица-изток" ЕАД в административната сграда на дружеството. В екипа на министъра бяха Росица Стелиянова-изп. директор на Агенцията по заетостта, Йвайло Иванов- изп. директор на Агенцията по социална политика, Румяна Михайлова-  изп. директор на Изпълнителна агенция на Главна инспекция по труда.

В експозето си министър Младенов акцентува върху основните приоритети в социалната политика на правителството –стабилизиране пазара на труда в страната и здравната реформа. Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД  Тодор Тодоров очерта перспективите в социалната политика на дружеството  и положителните тенденции в квалификационните програми за персонала и  подобряване на условията на труд, всъответствие с изискванията на Интегрираната система за управление на качеството, околната среда и здравето и безопасността при работа. Подчерта че най-голямото българско въгледобивно дружество ще запази заетостта на работниците и служителите си.

На въпросите на синдикалните представители за прага на пенсионната възраст министър Младенов отговори, че засега той няма да бъде вдиган. Прие предложението през следващата година помощите за отопление за социално слаби да бъдат раздавани под формата на ваучери, за да се насочат към потребление в сферата на енергетиката.

Визитата беше част от поредицата срещи, организирани от областния управител на Стара Загора Йордан Николов на 11 февруари, с представители на синдикални и работодателски организации, с директорите на областните структури на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и депутатите от ГЕРБ от 27-и МИР.