Енергийна независимост и национална сигурност

 

Първо посещение на областната управителка в „Мини Марица –изток“ ЕАД

Публикувано на 26.06.2017

На 23.06. 2017г. по покана на „Мини Марица- изток“ ЕАД, изпълнителният директор на Дружеството Андон Андонов прие на работно посещение областната управителка на Стара Загора- Гергана Микова и кмета на община Раднево д-р Теньо Тенев . На срещата бяха обсъдени проблеми, касаещи работата на Дружеството и Областната управа в кризисни ситуации и възможностите за продължаване на добрата традиция за предприемането на превантивни мерки за предотвратяването им. Областната управителка заяви готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.

След представянето на презентационния филм за  „Мини Марица-изток” ЕАД  Гергана Микова и участниците в срещата посетиха Рудник „Трояново-1”, Рудник „Трояново-север“ и провериха входа на подземния канал на язовир „Ковачево“.

Ръководството на минното дружество и областната управителка се обединиха около обобщението, че проблемите свързани с най-голямото българско въгледобивно дружество са от социална значимост за областта. Те изискват общи усилия и налагат намирането на конкретни и бързи превантивни решения.