Енергийна независимост и национална сигурност

 

НТС отличи Георги Кисьов с приза „Минен инженер 2017“

Публикувано на 15.12.2017

Наградата „Минен инженер на годината” на Научно техническия съюз  /НТС/ в Стара Загора за 2017 г. получи инж. Георги Кисьов- директор по производствените въпроси в рудник „Трояново-1” за разработката на темата „Нови технологични решения за добив на въглища от зоната с високо задигнат въглищен пласт – ІІ етап”.

Той беше избран за носител на приза на заседание на  секцията „Минно дело и геология” към НТС в Стара Загора, от комисия с председател инж. Живко Желязков и членове: инж. Димитър Чолаков, инж. Ясен Чаушев, инж. Милен Манов и инж. Бинка Ангелова. Отличието е признание и за работата на инженерния  екип на рудника.

За двадесет и втора  поредна година председателят на НТС в Стара Загора Владимир Заманов връчи традиционните призове на 7 декември.

Георги  Кисьов е роден на 26 декември 1960 г. в гр. Любимец. Завършва висше образование „Промишлено и гражданско строителство” в Русия през 1989 година и „Разработка на полезните изкопаеми” в   МГУ „Св. Иван Рилски”– София. От април 1991 започва работа в РТНК-2 в рудник ”Трояново-1“ и остава в първия източномаришки рудник двадесет и шест години, като преминава през различни позиции в трудовата си биография.