Енергийна независимост и национална сигурност

 

Направи добро и го хвърли зад гърба си

Публикувано на 24.11.2014

Нова чешма посреща гостите в почивната станция на „Мини Марица-изток” ЕАД във Велинград. В двора на предпочитаната за отдих от много хора база наскоро бе осветена специална чешма с два крана. От единия тече гореща минерална вода, а от другия – студена питейна. Вечер чешмата грейва с цветовете на националния трибагреник.

Идеята за създаването на чешмата и финансирането са дело на Тома Пачалов – дългогодишен домакин в почивната станция. „В живота си човек трябва да направи и да остави поне едно ценно нещо за хората. И аз реших какво да е то – чешма. Имах пълната поддържка на сина и дъщерята и на внуците, с което съм много горд”, споделя дарителят.  Реализирането на подобна благородна инициатива не е никак лека работа, но винаги се намират хора, които да помогнат. Пълна подкрепа получава от управителя на станцията Мустафа Джамбаз. Димитър Бояджиев и Ясен Пашов, които също работят в станцията, помагат с труд и ентусиазъм.      

Логото на „Мини Марица-изток” ЕАД е изписано майсторски с плочи от бял мрамор, а останалата част е покрита с плочи от италиански гранит.

Напролет предстои изграждането на три перголи с удобни места за отдих и подходящо озеленяване, за което вече е изградено капково напояване.