Енергийна независимост и национална сигурност

 

Молебен за здраве в "Мини Марица-изток"

Публикувано на 16.07.2015

На 16 юли свещенослужители от Старозагорска митрополия с благослова на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион  отслужиха традиционния молебен за здравето и благополучието на работещите в „Мини Марица-изток” ЕАД  и рудник „Трояново-1” . Свещениците благословиха присъстващите и се помолиха за божията закрила над труда им и за покровителството на свети Иван Рилски.

Заедно с работниците и служителите от рудник „Трояново-1” в ритуала участваха изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов, зам. изпълнителният  директор Димитър Чолаков, ръководният екип на  „Мини Марица-изток” ЕАД и гости.

След молебена  участниците в ритуала си направиха обща снимка, която изпратиха на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, за да го уверят, че както неговата благословия е с тях така и тяхната молитва за неговото здраве е с него.

По традиция през последните седем години беше осветен курбан от шест овце. Ястието също по традиция приготви кулинарният майстор Христо Ангелов, заедно със своите помощници от отдел Битово обслужване на рудник “Трояново-1“. Младият пенсионер е дългогодишен ръководител на производствено техническия отдел в рудник “Трояново-1“ и целият му трудов стаж е преминал също там, както и на баща му Иван Ангелов - значимо име в историята на рудника.

Всички присъстващи и всички, които бяха на работа в този ден получиха обяд за здравето на миньорите и техните семейства и за благополучието на региона.