Енергийна независимост и национална сигурност

 

Молебен в рудник „Трояново-север”

Публикувано на 09.10.2008

За здравето на миньорите от Рудник-2 и техните семейства, за благополучието на всички работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД и на хората от региона, беше отслужен тържествен молебен в късния предиобед на 9 октомври. Ритуалът извърши Старозагорският митрополит Галактион. Той благослови присъстващите и всички служители и работници на най-големия рудник в системата на дружество, които наброяват 3 хил. души.

„От следващата година рудникът ще осъществява европейските доставки за американската централа, изтъкна управителят на „Трояново-север” инж. Георги Георгиев, кимайки към съседите от AES.

Имаше добро знамение по време на тържествената служба: в семейството на началника на производствено-технологичния отдел в Рудник-2 инж. Ясен Чаушев, точно по това време се роди син.

На тържеството присъстваше цялото ръководство на „Мини Марица-изток” ЕАД начело с изпълнителния директор инж. Иван Марков. Сред почетните гости бяха кметовете на Раднево и с. Ковачево – Нончо Воденичаров и Иван Бинев и председателят на ОбС в Раднево Теньо Ганчев.

Бяха приготвени и осветени 10 казана курбан, от който хапнаха работници и служители, ветерани и гости.