Енергийна независимост и национална сигурност

 

Министърът поздрави „Мини Марица-изток” ЕАД по случай 65-годишнината на дружеството

Публикувано на 02.10.2017

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова  присъства на официалното честване на 65-годишнината на най-голямото българско въгледобивно дружество. Гости на тържеството бяха и зам.-министрите на енергетиката Жечо Станков и Красимир Първанов, народни представители, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, изпълнителният директор на  „БЕХ” ЕАД Петьо Иванов, представители на Българската браншова камара на енергетиците, Българската независима енергийна борса, Българска минно-геоложка камара, Топлоелектрически централи, висши учебни заведения, държавни институции, бивши изпълнителни директори на дружеството, синдикални партньори и други гости.

 „Мини Марица-изток” ЕАД е един от основните стожери на българската енергетика, предприятието, което е в основата на сектора, гарантира енергийната сигурност на страната, заяви Теменужка Петкова.

Тя благодари на служителите на дружеството за труда, професионализма и отдадеността им към тази тежка, отговорна и много важна професия, на всички работещи и работили за енергетиката на България и дали своя принос за „Марица-изток” и изказа увереността си, че развитието на въгледобива в България и запазването на големите горивни инсталации е национална кауза. Обединението около тази кауза е гаранция за развитието на въгледобива и за успех, подчерта още г-жа Петкова. Тя пожела на всички крепко здраве, лично щастие и много професионални успехи.

От името на Министерство на енергетиката на Република България, Теменужка Петкова връчи на изпълнителния директор на дружеството Андон Андонов плакет, посветен на 65-годишнитата на „Мини Марица-изток” ЕАД.