Енергийна независимост и национална сигурност

 

Мини Марица-изток спечелиха купата на КНСБ в световните работнически игри

Публикувано на 19.06.2007

От 13.06  до 17.06.2007г. в курортен комплекс  „Албена” се проведоха Вторите световни работнически игри с надслов „За мир и солидарност” под патронажа на президента на Република България. Участваха 3000 представители на големи и малки фирми от 28 страни и от 4 континента, които се състезаваха в 18 дисциплини. Спортните игри се организират за втора поредна година от КНСБ.

Състезателите на „Мини Марица изток”ЕАД  представиха достойно  дружеството за 55 годишния му юбилей. С майсторската си игра 58-те участника спечелиха купата на КНСБ  за комплексно класиране в световните работнически игри, три купи за класирането по отделните дисциплини,  три плакета, 17 златни медала, 6 сребърни и 6 бронзови.

В отделните спортове бяха спечелени шампионските титли по минифутбол при жените и  за дърпането на въже при мъжете. Състезателите по бридж завоюваха сребърните медали, а жените  - бронзовите в дисциплината дърпане на въже. Завоювани бяха и 4-то място при жените по шах, пето място при жените по баскетбол, шесто място при мъжете на канадска борба.

При индивидуалните награди имаме двама сребърни медалисти по канадска борба при мъжете и две на шах при жените.