Енергийна независимост и национална сигурност

 

„Мини Марица-изток” ЕАД за пети път с купата на КНСБ

Публикувано на 09.06.2014

За пети път „Мини Марица-изток“ ЕАД се пребори  със силна конкуренция за купата на КНСБ „Проф. д-р Желязко Христов“.  Единадесетият международен работнически спортен фестивал се проведе от 4 до 8 юни 2014 година под егидата на синдиката и с подкрепата на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт и Министерството на младежта и спорта. През петте дни бяха проведени състезания в 16 вида спорт – мини футбол, плажен волейбол, волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, бадминтон, плуване – индивидуално и щафета, плажна борба, теглене на въже, петанк и вдигане на пудовка. В оспорваната надпревара се включиха над 1500 представители от 23 държави на 4 континента.

Купата на КНСБ, за която се борят всички български отбори, за пети път стана притежание на миньорите от най-голямото въгледобивно дружествот в сраната „Мини Марица-изток” ЕАД.

Спортистите на „Мини Марица-изток“ завоюваха три златни медала  в отборните надпревари – шахмат /жени/ и теглене на въже  при жените и при мъжете. В индивидуалното класиране и тази година Петрана Драганова се завърна със златен медал от срещите си в шахмата. Две втори и пет трети места допълват списъка на победните серии на миньорите.