Енергийна независимост и национална сигурност

 

„Мини Марица-изток” ЕАД отбелязва 28 април

Публикувано на 28.04.2015

     Ръководители от управлението и трите рудника, синдикалисти, работниции и служители поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица-изток”. Паметникът е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. и ежегодно на този ден се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.

        За популяризирането на празника сред колектива и с цел повишаване на безопасността и културата на труда в „Мини Марица-изток” ЕАД на всички работещи тази година се предоставиха тематични стикери за каски и магнити. „Пази колегата до теб!”, „Безопасността на първо място!”, „Работи разумно! Работи безопасно!” са част от надписите, които да напомнят ежедневно на работещите за спазването на правилата при работа.

           

Съвместно с възпитаници на Професионалната гимназия „Свети Иван Рилски” в града,  за Деня на земята  беше озеленен района около паметната плоча с вечнозелени растителни видове. Инициативата има за цел да създаде у младите хора уважение към тежкия и специфичен труд на всички миньори и енергетици.