Енергийна независимост и национална сигурност

 

„Мини Марица- изток“ завоюва купата на КНСБ и на Четиринадесети международен работнически спортен фестивал

Публикувано на 13.06.2017


 
Седемдесет  спортисти в четиринадесет вида спорт представиха „Мини Марица-изток“ ЕАД и се завърнаха с шест златни медала, четири сребърни и седем бронзови медала. За пети път по традиция „Мини Марица-изток“ ЕАД завоюва купата на КНСБ на Четиринадесетият работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе във Варна от 7 до 11 юни.
Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков връчи купите на победителите в комплексното класиране на българските отбори за Купата на КНСБ – „Проф. Д-р Желязко Христов“. Първенец стана отборът на "Мини Марица-изток"ЕАД, следван от Асарел Медет АД и ВиК Стара Загора.
Фестивалът беше организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България,  минерална вода Балдаран и Ситроен - България.
Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента се включиха в състезанията, като представители имаше от Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те се състезаваха в 15 спортни дисциплини, а именно: мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка. Отново нашите баскетболистки заеха първо място, бриджорите отборно също бяха първи, мъжките отбори по плажна борба, теглене на въже и тенисистите също завоюваха първите места.
В рамките на фестивала се проведе и 14-тият Международен турнир по мини футбол на атомните енергетици „Атом Спорт“, в които взеха участие отбори от Русия, Унгария, Казахстан и България.
В комплексното класиране по нации за поредна година шампион е АЕЦ КОЗЛОДУЙ (БЪЛГАРИЯ) със 119 т., следван от АТОМ СПОРТ (РУСИЯ) с 83 т. и ENERGOATOM (УКРАЙНА) с 46 т. Отличията на победителите връчиха Десислава Ягодин – Председател на БРФ „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт. Тя благодари на всички, които от близо и далеч направиха с присъствието си възможно най-голямото работническо спортно събитие не само на България, но и на Балканите.

Председателят на ДСО на КНСБ при "Мини Марица - изток" ЕАД Наско Митев връчи купата на КНСБ от ХIV-я международен работнически фестивал на Андон Андонов, изпълнителен директор на "Мини Марица - изток" ЕАД.