Енергийна независимост и национална сигурност

 

Миньорите от „Мини Марица-изток” ЕАД подкрепиха ученици в Мизия

Публикувано на 17.09.2014

Тетрадки, химикали, моливи, тефтери, нотиси и други учебни пособия, необходими за учебната година, изпратиха в сряда от „Мини Марица-изток” ЕАД на учениците от Професионалната гимназия по химични технологии „Васил Левски" с директор Галина Калмушка в пострадалия от наводненията гр. Мизия. През тази учебна година там ще се обучават близо 100 деца по специалността „Производство на кулинарни изделия и напитки”.

Кампанията по набирането на пособията стартира сред работещите във въгледобивното дружество на 15 август. През изтеклия месец всеки, който имаше желание да помогне на учениците от бедстващия град, се включи със закупени от него ученически пособия, които се събираха в Информационния център на дружеството в Раднево.

Тази кампания бе част от нетрадиционния начин, по който бе отбелязан професионалният празник на миньорите от „Мини Марица-изток” ЕАД. За пострадалите от наводненията в Мизия с решение на ръководството и представителите на работниците в дружеството от двете синдикални организаци КНСБ и КТ„Подкрепа” на 15 август „Мини Марица-изток” ЕАД предостави 23 хил. л вода, 3 хил. л дезинфектанти (белина в различни разфасовки), 2 хил. чифта латексови ръкавици, 2 хил. дебели найлонови чувала и 200 поцинковани кофи.

Организаторите на кампанията благодарят на всички, които изразиха своята съпричастност към пострадалите семейства и подкрепиха децата в този изключително важен и в същото време тежък за тях момент.