Енергийна независимост и национална сигурност

 

Футболистите на Мини Марица-изток ще представят България на турнир по футзал в Москва

Публикувано на 23.10.2019

Отборът на „Мини Марица-изток“ ЕАД ще представи България на Шестнадесетия международен турнир по мини футбол в зала. Организатор на турнира, който ще се проведе от 24 до 28 ноември 2019 година в Москва, е Atom-Sport (Русия).

Участие в турнира ще вземат отбори от Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Мароко, Турция, Унгария, Узбекистан и Финландия.

Освен десетте състезатели на възраст над 30 години, за турнира в Москва ще заминат треньор и водач на групата.

Поканата до изпълнителния директор на ММИ инж. Андон Андонов е изпратена от Десислава Ягодин, президент на Българската работническа федерация „Спорт и Здраве“. Разходите за самолетни билети, както и по настаняването на състезателите в Москва, ще бъдат поети от федерацията, става ясно още от поканата.

В продължение на дълги години отборите на „Мини Марица-изток” ЕАД участват в организираните от федерацията спортни състезания у нас и в чужбина и винаги се представят на високо равнище. Те са и традиционен шампион в комплексното класиране за купата на д-р Желязко Христов. По време на 16-я международен работнически спортен фестивал в „Албена” мъжкият отбор на мините завърши втори в състезанията по мини-футбол като отстъпи единствено на отбора на Русия.