Енергийна независимост и национална сигурност

 

Еднакво добри в професията и спорта

Публикувано на 19.08.2022

В юбилейния турнир по футбол и теглене на въже, посветен на Деня на миньора и 70-годишнината на „Мини Марица-изток“ ЕАД, един срещу друг се изправиха спортистите на дружеството и „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД.

В подкрепа на отборите, на трибуните присъстваха заместник министърът на енергетиката Еленко Божков, изпълнителните директори на двете дружества инж. Илза Чинкова и инж. Живко Динчев, председателят и членове на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток“ ЕАД, заместник изпълнителните директорите, управителите на клоновете, директори, ръководители и служители на дружеството, представители на синдикатите.

Легендата на родния ни футбол и настоящ треньор на ФК „Берое“ Петър Хубчев даде старт на футболната надпревара с изпълнението на началния удар. Мачът завърши с победа на енергетиците, но отборът по теглене на въже на „Мини Марица-изток“ ЕАД победи тимът на ТЕЦ 2 в състезанието по теглене на въже и турнирът завърши равностойно с по една победа и една загуба за двата отбора.

Изпълнителните директори на двете дружества връчиха отличията на спортистите и им благодариха за добрата игра и дългогодишното партньорство в професията и в спорта.