Енергийна независимост и национална сигурност

 

Две първи места по спортно ориентиране за „Мини Марица-изток”

Публикувано на 09.06.2010

Отборът на Мини Марица-изток ЕАД по спортно ориентиране участва в Спортните летни игри за работници от Министерството на икономиката и енергетиката, от първи до пети юни във ваканционно селище Русалка.

За първи път спортното  ориентиране е включено като дисциплина в игрите. Състезателите  Кольо Тодоров и Слав Илиев завоюваха второ и трето място за отбора на дружеството при мъжете до 35 години. Петър Стойков се класира първи при мъжете над 35 години.

От 28 май до  шести юни отборът на Мини Марица-изток ЕАД по спортно ориентиране взе участие и в Европейското първенство по ориентиране, проведено в Приморско едновременно със състезанията за купите „Странджа”, „Бегун” и „България”. И за купата „Бегун” Петър Стойков отново се класира на първо място. Третото място при тази купа също е за отбора на Мини Марица-изток”, спечелено от Кольо Тодоров.

В календара от следващи спортни изяви тимът ще вземе участие в триатлона по колоориентиране,нощно ориентиране и ориентиране в Севлиево през следващата седмица.