Енергийна независимост и национална сигурност

 

Дванадесет купи, златни и сребърни медали за „Мини Марица-изток”

Публикувано на 24.09.2009

Дванадесет купи, златни и сребърни медали за „Мини Марица-изток” донесе отборът от 23 спортисти. От 16 до 20 септември 2009 г. в к.к. Албена се проведе Седмата национална работническа спартакиада на енергетиците в България. Организатори са Българската федерация на енергетиците и Българската работническа федерация Труд, спорт и здраве”. В  седмото издание на спартакиадата участваха над 800 души от 14 дружества, които се състезаваха в 17 вида спорт - мини футбол, волейбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, тенис на корт, дартс, теглене на въже, плуване, баскетбол, лека атлетика, стрелба с въздушна пушка, боулинг, ориентиране, спортна табла и петанк.

Отборът на Мини Марица-изток се класира на пето място в отборното класиране. Мъжките отбори по тенис на маса, бридж, лека атлетика, туристическо ориентиране до 35 и над 35 години и женските отбори по шахмат и баскетбол заеха първите места и донесоха златни медали за своите успехи. Мъжкият отбор по шахмат и женският отбор за теглене на въже заеха втори места и завоюваха сребърни медали. За спортметския дух два отбора взеха  купи за феърплей в състезанията по боулинг и тенис на маса.

Индивидуални първи места и златни медали спечелиха за Мини Марица-изток на тенис на маса Даниел Илиев, Ивелин Сотиров на дартс, Кольо Славов при туристическото ориентиране и леката атлетика, Петрана Драганова при шахматистките. Вторите места и сребърни медали взеха Иван Чинтов при тенесистите и Коста Михов в туристическото ориентиране. Митко Русев взе бронза при шахматистите.

Първото място в крайното комплексно класиране бе заето от отбора на АЕЦ Козлодуй ЕАД със 190 точки, следван от ТЕЦ Варна ЕАД със 151 точки и Е-ОН България с 88. Отборът на Е-ОН България спечели и комплексната купа за феърплей.