Енергийна независимост и национална сигурност

 

Двама директори по техническите въпроси с награди от НТС

Публикувано на 12.12.2016


Директорите по техническите въпроси в Рудник "Трояново-3" инж. Тодор Гайдаров и в Рудник "Трояново-1" инж. Никола Николов са наградени от Научно-техническия съюз / НТС/ в областите "Машиностроене" и "Минно дело и геология“ . Те бяха избрани за носители на приза инженер на годината на заседание на секциите към съюзите на машинните и минните инженери към НТС в Стара Загора. Темата на тяхната разработка е „Изграждане на претоварно съоръжение за прехвърляне на въглищните потоци от Рудник "Трояново-3" към Рудник "Трояново-1".  Отличията са признание и за работата на инженерните екипи на двата рудника в „Мини Марица – изток“ ЕАД. Чрез разработката се осигурява надеждността и редовността на доставката на въглища за ТЕЦ ”Марица-изток 2”.                                                                         
Награждаването се състоя на 9 декември на официална церемония  в Стара Загора за 21-ва поредна година. Средната възраст на носителите на призовете е под 40 години. Председателят на Управителния съвет на НТС  доц. Владимир Заманов  връчи диплом на  НТС на специалисти в 13 области на икономическия и стопанския живот в Старозагорска област. Изпълнителният директор на  „Мини Марица – изток“ ЕАД Андон Андонов връчи на отличените инженерите от дружеството поздравителни адреси подаръци.
 Тодор Гайдаров е роден на девети ноември 1969 г. в гр. Стара Загора. Завършва средното си образование през 1988г. в Електро техникум „ Г. С. Раковски” в Стара Загора със специалност „Електро централи и  мрежи“. През 1996г.завършва Техническия университет в гр. Габрово със специалност „Технология на металите и металообработваща техника - Машинен инженер“. През 2008г. придобива допълнителна квалификация „Мениджър по счетоводни въпроси от Техническия университет в  Габрово. Завършва допълнителна квалификация по Генерален мениджмънт  в Австрия. От 1997 г. започва работа в Рудник „Трояново-3“ на  „Мини Марица-изток” ЕАД. От първи април.2007 г. е директор по техническите въпроси в същия рудник.
 Никола Николов e роден на 23 юли 1976 г. в гр. Средец, област Бургас. Завършва техническо средно образование в ТМСС в гр. Ямбол. Висшето си образование със специалност „Електроника и Автоматика“ завършва в Техническия университет - София през 2000г. Трудовият му стаж изцяло е свързан с „Мини Марица -  изток” ЕАД от седми август 2000 г., на различни позиции в Рудник „Трояново – 1“. От 23 февруари 2015 г.  е директор по техническите въпроси в Рудник „Трояново-1”