Енергийна независимост и национална сигурност

 

Девета национална работничаска спартакиада

Публикувано на 19.09.2011

С 11 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала се завърнаха спортистите на „Мини Марица-изток” ЕАД от Деветата национална работническа спартакиада на енергетиците в България, състояла се от 14 -18 септември в к.к. „Св. Константин и Елена”. В игрите участие взеха 17 отбора от системата на енергетиката в страната Основната цел на спартакиадата е да подпомогне популяризирането и развитието на спорта сред работещите в енергийния бранш. Представителите на „Мини Марица-изток” ЕАД се представиха отлично в 15 от 17-те вида спорт включени в спартакиадата – мини футбол, тенис на маса, шахмат, бридж, тенис на корт, дартс, теглене на въже, плуване, баскетбол /стрийбол/, лека атлетика, стрелба с въздушна пушка, боулинг, спортна табла, плажна борба и петанк.

Златото, за включената за първи път в надпреварата дисциплина плажна борба, отнесоха борците на въгледобивното дружество Андон Андонов от рудник „Трояново 1” и Иван Тилев от рудник „Трояново 3”.

Купи за Феърплей – отбори, спазвали условията и изискванията за висок спортен морал, взаимно уважение, спортсменство, култура и взаимна помощ по време на състезанията заслужено бяха връчени на отборите по баскетбол /жени/ и петанк /мъже и жени/ на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Специален плакет за развитие на работническия спорт получи г-н Стефан Стефанов – директор дирекция „Управление и обслужване на човешките ресурси” във въгледобивното дружество.