Енергийна независимост и национална сигурност

 

Ден на децата в „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 16.08.2016

Ден на отворените врати за деца на служители се проведе за първи път в рудник „Трояново - 3”. 22 деца на възраст от 7 до 17 годни избраха да прекарат ваканционния ден на работа, заедно с родителите си. Панорамната гледка към рудника и филмът за историята му, които учениците видяха, обогатиха знанията им за минните работи и съпътстващите ги дейности. Те споделиха впечатленията си в рисунки и есета на тема „Моят ден в рудник -3”. Творбите им бяха представени по време на специално подготвена музикална и поетична програма.

В празничната седмица, преди Деня на миньора от „Мини Марица-изток” ЕАД зарадваха и децата в неравностойно положение, които посещават трите социални центъра в града. 20 от тях разгледаха паметника на Св. Иван Рилски край гр. Раднево. Със своите 32 метра, той е най-големият в България, посветен на светеца, покровител на миньорите, и е изграден с финансовата помощ на „Мини Марица-изток” ЕАД. За историята на региона от древността до наши дни децата научиха от разходката в археологическия парк „Нов живот за миналото” , осигурена от община Раднево. Накрая те разгледаха и изложбата „Откъде идват предметите, които ни заобикалят”, експонирана пред административната сграда на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Програмата, посветена на Деня на миньора продължава на 17. 08. 2016 г. с  футболна среща между отборите на „Мини Марица-изток” ЕАД и ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД.  В почивката спортистите ще премерят сили в дърпането на въже.