Енергийна независимост и национална сигурност

 

14 купи за отбора на „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 16.06.2009

На приключилия в курортния комплекс „Албена” Седми Международен работнически спортен фестивал, отборът на „Мини Марица-изток” ЕАД завоюва 14 купи и много плакети.

Жените в отбора донесоха 3 златни медала: стрийтбол, шахмат и футбол.
Сребърни медали спечелихме в дисциплините бридж-мъже, теглене на въже-мъже и ориентиране-отборно мъже над 35 години. На трето място в общото класиране са нашите състезатели по плажен футбол-мъже, плуване-мъже и ориентиране-отборно мъже до 35 години.
В индивидуалната надпревара миньорите на дружеството спечелиха един златен, три сребърни и три бронзови медала.
В оспорваната надпревара 60-те спортисти на „Мини Марица-изток” ЕАД завоюваха купата на КНСБ с комплексното си представяне.

2000 човека от 16 държави се бориха за медалите в 18 вида спорт. Гости на събитието бяха отбори от Бразилия и Китай, а спортистите от Туркменистан – за първи път в „Албена” - се състезаваха наравно с ветераните.

Събитието се проведе от 10 до 14 юни под патронажа на г-жа Весела Лечева – Председател на Държавната агенция за младежта и спорта, с шеф на организационния комитет на фестивала - д-р Желязко Христов – лидер на КНСБ. Организатор на тази крупна  проява е Българската работническа спортна федерация.

Спортистите на „Мини Марица-изток” показаха не само високи спортни умения , но и европейски дух на цивилизована игра в различните дисциплини.