Енергийна независимост и национална сигурност

 

Тодор Тодоров, член на Съвета на директорите и Изпълнителен директор

Публикувано на 22.04.2024

От 19.04.2024 г. Тодор Тодоров е новият изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Той е назначен и за член на Съвета на директорите на въгледобивното дружество, на мястото на досегашния изпълнителен директор Илза Чинкова, която оглавяваше Дружеството от 31.01.2022 година.
 
 
Тодор Тодоров е магистър по специалността „Счетоводство и контрол“ от Икономически университет – Варна. Специализирал е Финансов мениджмънт в Университета за национално и световно стопанство – София и Корпоративен мениджмънт към Институт за стимулиране на икономиката на Австрия. Има професионални квалификации „Мениджър“ по Индустриален мениджмънт и Организация и управление на бизнеса, „Мениджър финанси и отчетност“ по Организация и управление на бизнеса и управленска отчетност и „Финансов мениджмънт“ от Стопанска академия – Свищов.
 
Натрупал е богат професионален опит, заемайки последователно длъжностите главен счетоводител на „Мини Марица-изток“ ЕАД и на ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, финансов директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2“ ЕАД и изпълнителен директор и член на СД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Т. Тодоров е управлявал консултантска и инвестиционна компания. Член е на УС на ЕУРАКОЛ-Брюксел. Носител е на множество награди. Номиниран е за „Мениджър на годината“ за 2010 г.