Енергийна независимост и национална сигурност

 

Минимизиране на персонала и оперативен щаб срещу разпространението на коронавируса на територията на „Мини Марица-изток” ЕАД

Публикувано на 16.03.2020

От утре – 17 март, до 31 март 2020 г. се прекратява работата по откривка в „Мини Марица-изток“ ЕАД, а добивните участъци продължават да работят. Това бе решено на днешното заседание на оперативния щаб за мерките за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID 19, който бе сформиран в дружеството.

Мярката няма да доведе до проблеми с ритмичното снабдяване с въглища на ТЕЦ от комплекса. В момента „Мини Марица- изток“ ЕАД разполагат с достатъчно количество разкрити въглища, които обезпечават работата на топлоцентралите от комплекса.

За създаване на добра методика на превенция в минния комплекс, предвид обявеното извънредно положение в страната, оперативният щаб ще бъде в пряка връзка с Областния оперативен щаб в Стара Загора. Предприемат се различни форми за неприсъствие на работа, целящи минимизиране броя на необходимия персонал за нормалното протичане на дейността на комплекса и осигуряване на нормалните доставки на въглища за централите.
От днес достъпът на външни лица в сградите на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД е прекратен.