Енергийна независимост и национална сигурност

 

Инж. Димо Димов - председател на СД на "Мини Марица-изток" ЕАД

Публикувано на 01.03.2013

На заседание на Съвет на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД от 13.02.2013г,. ръководството на холдинга освободи Марина Армутлиева, като член на СД на "Мини Марица-изток" и назначи за нов член инж. Димо Димов.

На свое заседание Съветът на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД избра инж. Димо Димов за председател, с  решение по протокол №2/20.02.2013 г.

Промяната влезе в сила след вписването на решенията в Търговския регистър на 26.02.2013 г.

Инж. Димо Димов е завършил МГУ „Св. Иван Рилски” София с бакалавърска степен „Разработка на полезни изкопаеми” и магистърска степен „Открито разработване на полезни изкопаеми”. И двете дипломни работи, които е защитил отлично са разработки свързани с въгледобивната дейност в рудник „Трояново-север” на „Мини Марица-изток” ЕАД, от където започва и професионалното му развитие.

Три години е практикувал инженерингова и консултантска дейност в областта на специалните и технологични пробивно - взривни работи, като част от екипа на „Експлозивпрогрес - ГТМ” ООД, София

Четири години е бил мениджър кариери в „Девня Цимент” АД. В министерството на икономиката, енергетиката и туризма работи от 2011 година. В момента е ръководител на отдел „Контрол” към дирекция „Природни ресурси и концесии”, като преди това е бил главен инспектор в отдела.

Ръководил е редица проекти свързани с минно планиране, проектиране, инженерингова дейност, изготвяне на ПУП във връзка с разширение на минни обекти и техническа рекултивация.